Kategorier

Christian X’s æblekage

2 kg Gråsten æbler
Skal af en lille citron
1 stang vanillie
150 g sukker
3 æg
3 tsk kanel
150 g smør
10-12 store tvebakker
Endvidere: 1 glas ribsgele´ samt flødeskum

Tilberedning:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og del æblerne i mindre stykker. Damp æblestykkerne møre under låg i lidt vand med citronskal og flækket vanillie. Tag de dampede æbler fra varmen og lad dem svale. Pisk æg og sukker skummende og pisk kanelet i. Bland den afsvalede æblemasse i æggemassen. Beklæd en godt smurt springform (22cm) med knuste tvebakker. Læg nu i lag tvebakker, lidt smør, æblemasse, tvebakker, smør, æblemasse og knuste tvebakker. Læg smørklatter over det sidste lag knuste tvebakker. Sæt formen i ovnen ved 175° C i ca 1/2 time. Bagetiden er afhængig af formen, jo større form, desto længere bagetid. Lad æblerkage svale inden den vendes ud på et serveringsfad. Purér ribs geléen gennem en metalsigte direkte på kagens overflade og pynt i kanten med flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.