Kategorier

Chokoladetærte med nøddeflødeskum

150 g mørk chokolade
100 g smør
170 g sukker
4 æg
1/2 dl mel
1/2 dl kartoffelmel
1/2 tsk bagepulver

Pynt:
3 dl piskefløde
2 spsk kold stærk kaffe
1 dl hakkede hasselnødder
høvlet chokolade

Chokoladen brækkes i stykker og smeltes i en dyb tallerken over en gryde med kogende vand. Smør og sukker røres hvidt. Æggeblommerne samt den smeltede chokolade blandes heri. Mel og kartoffelmel samt bagepulver sigtes i, og de stivpiskede hvider vendes i af 2 gange. Dejen fyldes i en smurt springform, der er drysset med rasp. Kagen bages ved 175C i ca. 45 min. Ovnen må ikke åbnes den første halve time. Lige før serveringen lægges flødeskum, der er blandet med stærk kaffe, over kagen. Pyntes med hakkede nøddekerne og høvlet chokolade. Kagen smager bedst, hvis den bages dagen før den skal serveres.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>