Kategorier

Chokoladekage med nøddemarengs fra Karin

Meget lækker.

50 g smør eller margarine
125 g sukker (1½ dl)
3 æggeblommer
100 g mel (godt 1½ dl)
1 tsk bagepulver
1½ tsk vanillesukker
2 spsk kakao
½ dl mælk

Nøddemarengs:
3 æggehvider
125 g sukker (1½ dl)
50 g nøddekerner

Tænd for ovnen på 175 grader. Rør margarine sammen med sukkeret. Del æggene og rør æggeblommerne i en ad gangen, rør godt efter hver. Bland mel, bagepulver og vanillesukker og rør det i fedtstof/æggeblandingen sammen med kakao og mælk. Kom dejen i en velsmurt springform ca. 22 cm. i diameter. Mal nøddekernerne fint i en kværn eller foodprocesser. Pisk æggehviderne stive. Pisk 1/3 af sukkeret i og vend forsigtigt resten af sukkeret i sammen med de malede nødder. Bred nøddemarengsdejen ud over chokoladedejen i formen. Bag kagen på nederste rille i ca. 45 min. Prøv med en strikkepind om dejen hænger ved. Afkøl kagen på en rist.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>