Kategorier

Brydebrød med durum hvedemel

1 stk

25 g gær
6 dl lunkent vand
2 spsk olie
2½ tsk salt
180 g (3 dl) sigtemel
160 g (2 dl) durum hvedemel
600 g (6 dl) ca. hvedemel
1 æg til pensling
3 pk sesamfrø

Gæren røres ud i vandet (højst 24°), salt og lidt hvedemel røres i til en lind grød, olie tilsættes, sigtemel røres i, durum mel røres i og tilsidst kommes det sidste hvedemel i. Dejen æltes til den er smidig. Stilles til hævning i et køligt rum, dækket med et tørt klæde i ca. 3-3½ time. (Den lange hævetid fremhæver smagen og giver et virkeligt godt brød.) Dejen slås ned. Deles i 20 stykker, der formes til boller. Bollerne stilles sammen på en bageplade så de danner et rundt brød. Efterhæver i ca. 30 min. Pensles med æg og drysses med sesamfrø.

Bagetid: Ca. 40-45 min ved 200° på nederste ovnribbe.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.