Hovedretter, Hakket kød – Personer: 6
Dej:
1 1/4 dl Hvedemel (75 g)
1 dl Majsmel (50 g)
1 pn Salt
3 dl Vand
15 g Margarine til bagning
Fyld:
4 sl Bacon
150 g Hakket oksekød
1 dl Strimlet kinakål
1 Tomat
50 g Mellemlagret ost
Sauce:
1 tb Hakket løg
10 g Margarine
½ tb Mel
½ cn Flåede tomater (200 g)
1 ts Sød chili
Hvidløgspulver
Tabascosauce
Pandekager: Mel, majsmel, salt og vand røres sammen. Dejen hviler i en halv time inden bagningen. Bages på panden i ganske lidt margarine. Der beregnes ca. 2/3 dl dej pr. pandekage. Bagetid: 2-3 min. på hver side.
Fyld: Baconen skæres i terninger og svitses i en gryde. Kødet tilsættes og svitses med, til det har skiftet farve. Kinakålen tilsættes. Tomat og ost skæres i terninger og kommes i gryden. Fyldet varmes igennem.
Sauce: Løget skæres i terninger og svitses i margarinen. Melet drysses over. Tomater med væde tilsættes. Saucen varmes igennem og smages til med krydderierne.
Servering: Pandekagerne rulles om fyldet, og serveres med den varme sauce.
Kilde: “Ung mad fra Brugsen”.Stine Hansen, 06 Sep 93