Kategorier

Britta´s fyldte honningboller

Dej:
2½ dl mælk evt. iblandet lidt fløde
35 g gær
75 g smeltet smør
50 g sukker
ca. 325-350 g mel

Fyld:
50 g smør
2 spsk honning
50 g hakkede mandler eller nøddekerner

Pynt:
25 små æblebåde
lidt æg
hakkede mandler
groft perlesukker

Mælken lunes og hældes over gæren, der opløses, inden det smltede smør, sukker og mel, lidt efter lidt tilsættes. Dejen æltes blød og smidig og hæver lunt og tildækket i 30 minutter. Imens røres fyldet sammen, med smør, honning og hakkede mandler. Dejen æltes derefter om og rulles ud til en aflang plade, henover fordeles fyldet, og dejen rulles sammen på det lange led – lige som en roulade. Dejen skæres ud i ca. 25 stkker, der lægges i papirforme. I hver bolle trykker de en rå æblesnitte, og bollerne efterhæver lunt og tildækket på en plade ca. 20 minutter. Pensles let med sammenpisket æg, lidt mandler og det grove sukker drysses på, og bollerne bager ved 225 grader i 10 minutter.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>