Dej:
2½ dl mælk evt. iblandet lidt fløde
35 g gær
75 g smeltet smør
50 g sukker
ca. 325-350 g mel
Fyld:
50 g smør
2 spsk honning
50 g hakkede mandler eller nøddekerner
Pynt:
25 små æblebåde
lidt æg
hakkede mandler
groft perlesukker
Mælken lunes og hældes over gæren, der opløses, inden det smltede smør, sukker og mel, lidt efter lidt tilsættes. Dejen æltes blød og smidig og hæver lunt og tildækket i 30 minutter. Imens røres fyldet sammen, med smør, honning og hakkede mandler. Dejen æltes derefter om og rulles ud til en aflang plade, henover fordeles fyldet, og dejen rulles sammen på det lange led – lige som en roulade. Dejen skæres ud i ca. 25 stkker, der lægges i papirforme. I hver bolle trykker de en rå æblesnitte, og bollerne efterhæver lunt og tildækket på en plade ca. 20 minutter. Pensles let med sammenpisket æg, lidt mandler og det grove sukker drysses på, og bollerne bager ved 225 grader i 10 minutter.