Kategorier

Braiseret oksetværreb

Hovedret – Personer: 4

2 kg Oksetværreb skåret ved højrebet
1 l Rødvin / vand (halvt af hver)
1 dl Balsamico eddike
2 Porrer
2 Løg
2 Persillerødder
Rosmarin eller timiankviste
14 Hvidløgsfed (ca.)
2 Citroner
2 Gulerødder
Linser, kartoffelmos, landbrød, stuvet kål eller andet uprætentiøst tilbehør

Tværrebet ridses i fedtet og krydses med salt og peber. Citroner skæres i ottendedele. De øvrigt grøntsager renses og skæres groft. Lægges i et ildfast fad. 12-16 hvidløgsfed, samt hele rosmarin og timiankviste stikkes ned mellem grøntsagerne. Tværrebet lægges ovenpå. Væske hældes ved, og retten stilles i ovnen ca. 3 timer ved 170°. Væskestanden bør bevares undervejs ved evt. at hælde lidt mere vand på. Når tværrebet er færdigt hældes skyen fra. Skummes for fedt. Balsamico eddiken koges ind til 1/3, skyen hældes på, koges evt. ind, smages til og gives sammen med grøntsagerne til tværrebet. Tværrebet varmes på i saucen, eller det kan lægges i pres og bruges til pålæg.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.