Kategorier

Bradepandekage med kanel, æbler og mandler

20 stykker

150 g blødt smør eller margarine
4 mellemstore æg
250 g Sukker
150 g Hvedemel
½ stang vanille, kornene
1 tsk bagepulver

Fyld:
750 g Skrællede, udskårne Cox Orange-æbler, skåret i både
85 g Sukker, blandet med 1 spsk Stødt kanel
50 g Smuttede, hakkede mandler

Glasering og pynt:
2 dl (ca.) tyk abrikosmarmelade Pureret
Lidt citronsaft

Pisk smør, sukker og vanillekorn tykt, tilsæt æggene ét af gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen, der røres sammen. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande på ca. 24×32 cm. Tryk æblestykkerne i dejen og drys sukker-kanelblandingen samt mandler over i et tykt lag. Bag kagen midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter. Tag kagen ud. Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft, og glaser kagen med marmeladen. Sæt den i ovnen igen, og bag den endnu 5-10 minutter. Tag kagen ud, og lad den afkøle næsten helt, før den skæres i firkanter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.