Suppe, vegetar, mexikansk 4 personer
2 spsk olie
2 løg
3 fed hvidløg
1 dl løse ris
3 peberfrugter
5 tomater eller 1 dåse flåede.
1 laurbærblad
1 liter suppe
½ spsk stærk chilisauce
4 skiver fransbrød i terninger
Cayennepeber
Salt
Peber
Varm olien i en gryde. Tilsæt hakket løg og knust hvidløg. Bland risene i og rør godt rundt i nogle minutter. Skær peberfrugterne i smalle strimler. Hæld dem i og rør godt rundt i ca. 5 minutter. Tilsæt hakkede eller flåede tomater. Drys med salt og peber og læg laurbærbladet i. Hæld suppen ved. Dæk med et låg og lad suppen småkoge i ca. 35 minutter.
Smag til med chilisauce og/eller cayennepeber. Læg ristede brødterninger i suppeskålene og hæld suppen over.
Denne suppe skal være stærk, men man kan natruligvis bruge mindre hvidløg, chilisovs og cayennepeber, hvis man vil.
Kilde: Kim Lykkegaard 16-04-1997