Kategorier

Brøndkarsesuppe med råstegt hummer og hummerskum

1 dansk hummer ca. 500-600 g
2 store bundter brøndkarse
2 store kartofler
2 dl flødeskum
olivenolie
eddike
salt og peber

Til Bisque:
skaller fra hummer
1 dl hvidvin
3 cl cognac
1 gulerod
1 løg
3 fed hvidløg
2 tomater

Hummeren aflives i kogende vand, ca. 2 minutter, og kødet tages ud. Skallerne brunes i hed olivenolie, grøntsager tilsættes, flamberes med cognac. Hvidvinen tilsættes og reduceres. Vand tilsættes. Koges ca. 10 minutter, derefter sigtes og reduceres.
Kartoflerne skæres i tynde skiver. De koges i letsaltet vand ca. 1 l. i ca. 10 minutter. Kom brøndkarse i kartoflerne og kog op. Derefter blendes og sigtes. Smag til med salt og peber.
Hummerhalen steges kort og skæres i stykker og anrettes på tallerknen.
Hummerbisque koges helt ned og tilsættes flødeskum. Hummerskummet hældes oven i suppen og pyntes med lidt brøndkarse vendt i syrlig dressing.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.