Kategorier

Brød med squash og sesam

3 brød

Et yderst lækkert, saftigt og holdbart franskbrød.

50 g gær
5 dl kærnemælk
1 spsk sukker
ca 600 g squash
3 tsk salt
100 g sesamfrø
2 spsk sesamolie
ca. 1000 g hvedemel
1 sammenpisket æg
sesamfrø som overfladedrys

Squashen rives fint og anbringres i en skål. 3 tskf. salt tilsættes. Der omrøres. Efter mindst en halv time afvandes squashen ved først at blive hældt i en sigte og når en del af vandet er dryppet fra, at blive lagt på et porøst klæde (f.eks. en ble), der vrides hårdt sammen om squashen, indtil der ikke kommer væsentlige mængder væde. Gær udrøres i let lunet kærnemælk med sukker og hældes op i en stor røreskål. Den revne squash og sesamfrø tilsættes og fordeles ved omrøring (brug gerne en røremaskine). Melet tilsættes lidt ad gangen under æltning, indtil dejen slipper skål og røregrej. Sesamolien tilsættes. Der æltes grundigt og længe. Eventuelt tilsættes mere mel, indtil dejen slipper og ikke klæber. Dejen stilles til hævning et køligt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Dejen deles i tre lige store stykker, der formes til brød. Der pensles med sammenpisket æg og dejrullerne rulles i sesamfrø. De anbringes på bageplade forsynet med bagepapir. Der skæres tre skråsnit med barberblad i overfladen af hvert af brødene. De stilles til efterhævning. De bages ved 210 grader i ca. en halv time nederst i ovnen.

Brødene egner sig til nedfrysning og holder sig friske i nogle dage i køleskab.

Kilde: Erik Somer

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.