Kategorier

Bortsch, russisk rødbedesuppe

6 per

1/2 kg oksetværreb
1/2 kg magert svinekød eller and
2 liter vand
2 tsk. salt
4-5 små rødbeder
1/4 hvidkålshoved
1/2 selleri
50 g smør-margarine
1 bouquet garni af 3-4 persillekviste
1-2 timiankviste
1 laurbærblad
salt
peber
2-3 fed hvidløg
1 dl rå rødbedesaft
1-2 bundter persille

fremgangsmåde
Bring oksekød, svinekød eller and, i ko i ca. 2 liter vand.
Fjern skum, tilsæt salt og kog kødet halvmørt (ca. 1 time).
Riv de rå rødbeder, snit hvidkål og selleri fint.
Svits blandingen i smør eller margarine, uden at det brunes.
Bland urterne i suppen med kødet, tilsæt bouquet garni, salt,
peber og knust hvidløg. Lad suppen koge sagte i 3/4-1 time.
Tag kødet op og skær det i strimler eller i terninger.
Kom det tilbage i suppen, smag til med salt, peber og
evt. mere hvidløg og tilsæt friske rødbeder gennem et tyndt
klæde. Tilsæt hakket persille.

variation
Suppen kan laves sur-sød i smagen, ved at der i stedet for
frisk rødbedesaft tilsættes rødbedeeddike fra syltede rødbeder.
I stedet for rå rødbedesaft kan der også i sidste øjeblik
tilsættes fint revne rå rødbeder efter smag. Akkurat så
meget, at suppen bliver smukt dybrød.

tilbehør
Bortsch serveres med creme fraiche (38%), der svare til
den russiske smetana.

energiindhold pr. person: 2160 kj

Minder om denne opskrift:

1 comment to Bortsch, russisk rødbedesuppe

  • anne

    Jeg vil rigtig gerne bruge opskriften og er ked af, den ikke kan udskrives. kun oversigten til venstre kommer med.
    Vh Annne

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>