Kategorier

Bedstefars skæg – kage med syltetøj og marengs

125 g Smør eller margarine
300 g Hvedemel
125 g Sukker
2 ts Bagepulver
4 Æggeblommer
ca. 1 ½ dl Mælk

Indlæg:
ca. 5 spsk Jordbærsyltetøj

Marengs:
4 Æggehvider
250 g Sukker

Smørret røres godt med sukkeret. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken. Dejen fyldes i en smurt bradepande (ca. 2½ l). Forbages ca. 15

minutter ved 170°, til overfladen er stiv. Et jævnt lag syltetøj lægges på. Æggehviderne piskes godt stive, og 4 spsk. sukker piskes i. Resten af sukkeret vendes i. Marengsmassen fordeles

over kagen. Bagetid: Yderligere ca. 15 minutter, til marengsmassen er stiv og gylden.

Kilde: Politikens “Vi bager” anno 1969.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>