Grøntsager, vegetar – 4 personer
300 g hvide bønner
1 tsk salt
Marinade:
1 pk bl. friske krydderurter – (timian, mynte, oregano og citronmelisse) eller 1 spsk af hver slags
3 spsk citronsaft
2 spsk olie
1½ spsk Balsamico
salt og peber
2 spsk syltede røde paprika i små tern
Tilbehør:
grovflutes
Bønnerne lægges i blød i koldt vand natten over. Iblødsætningsvandet kasseres og bønnerne koges møre i letsaltet vand ca. 1 time. Marinaden piskes sammen og hældes over de lune nykogte bønner. Kan serveres lune eller kolde.
Tips: Kan spises som frokostret eller som en del af hovedmåltidet, sammen med nykogte pastaskruer og råkostsalat.
Tilberedningstid: 1 time og 10 min. uden iblødsætning heraf arbejdstid: 20 min
Energi pr. pers: 1980 kilojoule (470 kcal)
Energifordeling: Protein 17% – 20 g
Kulhydrat: 61% – 72 g
Fedt: 22% – 11 g