Kategorier

Bøf Bourguignonne

6 personer

Det er vigtigt at bruge oksetykkam til retten. Det er faktisk også billigere end f.eks. klump eller tyksteg. Men i Frankrig bruger man altid tykkam, fordi strukturen i kødet er glimrende til en gryderet af denne type.

1½ kg oksetykkam u/ben
200 g røget bacon u/svær
400 g champignon
20-25 chalotteløg (eller syltede perleløg)
2 fed hvidløg (knuses)
½-¾ flaske halvtør rød bourgogne
2 spsk hvedemel
salt og Peber
2 spsk vindruekerneolie

Krydderbuket af:
1 bdt. persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
½ porre

Afskær evt. hinder og sener fra kødet. Tør det af med køkkenrulle og skær det i ikke for små terninger (4×4 cm). Drys kødet med mel og bland det med salt og peber. Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til side. Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. (Bruges der syltede løg skal de ikke brunes). Tag også løgene op. Brun kødterningerne, evt. af et par gange. Kom løg og baconterninger i gryden med det brunede kød. Tilsæt de knuste hvidløg. Kom krydderbuketten i. Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket. Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt. (ca. 1½ time). Rens og skyl champignon, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til retten ca. 10 min. før den er færdig. Retten kan evt. jævnes lidt med en smørbolle hvis den ønskes lidt tykkere.

Serveres med flute og en skål grøn salat.

Tips: Champignon kan evt. erstattes med små brødcroutoner der smørristes med knust hvidløg. Det er et godt gammelt råd at bruge en lige så god rødvin til retten, som man vil drikke til.

Kilde: Svend Andersen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.