Kategorier

Bøf ala ost

Meats – Personer: 1

3/4 kg Oksekød
1 Æg
2 spsk Rasp
½ tsk Salt
1/4 tsk Friskkværnet peber
1/4 tsk Sellerisalt
½ Fed hvidløg
60 g Smør
2 dl Piskefløde
8-10 tykke skiver mild danbo 100 g
4-5 små tomater
Grøn salat
Flutes

Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber, sellerisalt og knust hvidløg. Kødet formes til 8-10 hakkebøffer, der brunes og gennemsteges i smør på en pande, 5 min. på hver side. Bøfferne anrettes i et ovnfast fad, og panden koges af med piskefløde, som derefter hældes ved bøfferne. Hver bøf dækkes med en osteskive, og herover lægges en halv tomat med den buede side opad. Igennem tomat, ost og bøf sættes en tandstik, så det holdes fast. Lige før bøfferne skal serveres, sættes de i ovn ved 250 grader i ca.10 min. til osten er smeltet og let gylden. Grøn salat og flütes serveres til.

Kilde: Christian Phillip, 03 Feb 94

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.