Kategorier

Bøf Stroganoff

Kødretter 4 personer

600 g oksefilet eller rumpsteak
2 store løg
4 spsk smør
1/4 l kraftig bouillon
1/4 l piskefløde eller cremefraiche
1 spsk fransk sennep
½ spsk tomatpuré
Saften af en halv citron
Salt – friskkværnet peber

Lækre varianter:
250 g champignoner
Muskatnød
Muskatblomme
Tomatkoncentrat

En klassiker, men nem at lave, trods det fine navn der stammer fra en russisk storfyrste. Den klassiske grundopskrift:

Kødet skæres i tykke strimler og steges lynhurtigt – 1 minut – ved høj temperatur på pande eller i en kasserolle. Så tages det op og stilles varmt. Hak løgene fint og svits dem til de er blanke. Tilsæt så bouillon og bring i kog. Sættes så til side. Stegepanden eller kasserollen varmes op igen, og fløden eller cremefraichen hældes over og koges af. Tilsæt kødet og kødsaften, løgene, bouillonen, sennep, tomat og citronsaft. Hæv varmen uden at retten kommer i kog. Servér med kartoffelmos og fyldig rødvin. Retten smager vældigt godt med skivekårne champignoner og en knivspids reven muskatnød / muskatblomme. Et par spsk. tomatkoncentrat går også an, men så er det ikke rigtig Stroganoff!

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.