Kategorier

Appelsin-franskbrød

1 stk.

1 dl appelsinsaft
2 spsk smør
35 g gær
½ tsk salt
3 spsk sukker
revet skal af 1 appelsin evt. lidt hakket syltet appelsinskal eller 2-3 spsk appelsinmarmelade
ca. 300 g mel

Appelsinsaft lunes med smør, og heri opløses gæren, hvorefter salt, sukker, revet appelsinskal og syltet appelsinskal eller marmelade blandes i sammen med melet. Kom kun de 250 g mel i, og gem resten til æltning. Brødet røres sammen, æltes godt og hæver lunt i skålen tildækket i 35 minutter. Æltes om og formes til en tyk pølse, der lægges på en smurt plade eller i en smurt form 1½ liter og efterhæver 20-25 minutter. Pensles med lidt æg eller æggehvide, og bager på nedertse rille i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter på plade og ca. 45 minutter i form. Afsvaler tildækket på bagerist. Fint brød med smør og evt. sot.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.