Kategorier

Andebryst farseret med brøndkarse og cognacmarinerede, soltørrede figener

6 personer

3 andebryster
salt
peber
100 g brøndkarse
2 spsk olivenolie
100 g soltørrede figner
1 dl vand
1 laurbærblad
saften af 1 lime
1 spsk cognac
500g nye kartofler
8 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt

Pynt og tilbehør:
ekstra brøndkarse
12 limeskiver
creme fraiche 38%

Lav et snit i hvert andebryst på kødsiden og skær ud til begge sider. Åbn hvert bryst og krydr med salt og peber. Skyl brøndkarsen og kom den i en kasserolle med det vand, der hænger ved, og lad den dampe under låg i 3 minutter, til den er lige akkurat falder sammen. Dup den tør på et stykke køkkenrulle. Snit den let igennem og fordel den i andebrysterne. Fold kødet sammen og bind en bomuldstråd om. Brun brysterne på skindsiderne i den meget varme olie. Vend dem og brun dem let på kødsiden, skru ned og læg et låg halvt over og lad dem simre i 25 minutter. Sluk og lad dem trække i 10 minutter. Kog vand og laurbærblad. Dek figner i halve og kom dem i sammen med limesaften og bring det igen i kog og lad det koge 2-3 minutter. Sluk og lad fignerne køle af i vandet. Si vandet fra og vend fignerne i en sjat cognac. Del kartoflerne i små stykker. Pil hvidløg og skær dem i kvarte. Varm olien til middelvarm og kom kartoflerne, der er blandet med hvidløgene på og lad dem dampe uden at brune. Vend let i dem og giv dem 4-5 minutter, så de bliver mørke. Skru op og giv dem 4-5 minutter for stærk varme, så de bliver sprøde og gyldne. Drys med salt. Server andebrysterne i skiver sammen med frisk brøndkarse, figner med limeskiver og de stegte kartofler. Giv creme fraiche til.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>