4 personer
4 ørreder eller foreller (1 ørred pr. person)
Fyld:
1 bundt hakkede krydderurter fra haven (fx persille, estragon, salvie, oregano, basilikum, rosmarin – tag ikke alle urter på én gang, men vælg et par ud) eller 1 bdt persille
½ hakket løg
5 store champignoner
1 hakket tomat, renset for kerner
2 spsk smør eller olivenolie
lidt citronsaft
salt
friskkværnet sort peber
smurt folie
Rens fisken, gnid den i salt og skyl den i koldt vand. Dup fisken tør med køkkenrulle og dryp den med citronsaft, indvendig og udvendig. Svits det hakkede løg blankt i smør eller olie. Kom champignoner i og svits dem med til væden er fordampet, kom tomaterne og krydderurterne i til sidst i ca 30 sekunder. Krydr med salt og peber. Smør et stykke staniol for hver fisk. Fyld urteblandingen i fisken og læg også noget rundt om den. Skær evt. skrå snit i siden på fisken og fyld krydderblandingen i disse snit, hvis en mere gennemtrængende smag ønskes i fiskekødet.
Servering: Nye kartofler og hvidvinssauce med purløg og grøn frisk salat.
Kilde: Søren Frimann Trads