Kategorier

Ægte fastelavnsboller

(16 stk)

3½ dl mælk
2 æg
50 g gær
50 g sukker
50 g smør
ca. 500 g mel

250 g iskoldt smør

2½ dl mælk
50 g sukker
2 spsk majsstivelse
2 æggeblommer
korn af 1 stang vanilie

Gæren opløses i mælken og æggene røres i sammen med sukkeret. De 50 g smør skæres i mindre stykker og røres ud i dejen der langsomt tilsættes melet til det er en passende dej. Lægges koldt og rulles ud. De 250 g smør skæres i skiver og lægges på halvdelen af dejen og lukkes med den anden halve. Foldes over, lægges koldt og rulles og skæres i firkantede stykker.
Mens dejen hviler koldt, hvilket den gør af flere omgange, laves cremen.
Det hele piskes sammen i en gryde og opvarmes langsomt til det tykner helt. Da der er stivelse i cremen, kan den tåle at koge. Cremen afkøles. På midten af hver firkant sættes en skefuld creme og dejen lukkes om cremen til en lille bollem, hvor sammenføjningerne fæstes godt med æggestrygelse.
Efterhæver ½ time og bages ved 210º i 15-20 min. til dejen er gennembagt. Dernæst gøres et af flere:
I. Bollerne klippes/skæres og. Oversiden overtrækkes med chokoladeglasur. I midterhullet lægges flødeskum.
II. Bollernes drysses med flormelis. Klippes/skæres op og fyldes halvt med vanillecreme, som det der er bagt med indeni, dog her vendt med halvt flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.