Kategorier

Æblestang

4 personer

300 g mel
1½ tsk bagepulver
300 g smør
4 – 5 æbler
sukker
50 g hakkede mandler
evt. lidt revet citronskal

Melet sigtes med bagepulver og en knivspids salt. Smørret hakkes i og smuldres godt sammen med fingrene. Dejen samles med en smule vand – ca. 4 spsk. Dejen deles i to og rulles ud på melbestrøet bord i to aflange plader (ca. 18 cm). Skrællede og skivede æbler lægges i en række i midten på den lange led af de to dejplader. Drysses med sukker. Evt. med lidt revet citronskal. Dejen foldes ind over (på langs). Pensles godt med pisket æg. Drys med sukker og hakkede mandler. Bages ved 200° i ca. 25 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>