Kategorier

Æblesorbet med mandelkrokant

(6 personer)

6 æbler, uskrællede både
300 g sukker
4 dl vand
saft af 1 citron
½ stang vanilie med korn

75 g mandler
75 g sukker
1½ spsk vand
flødeskum

Kog æbler, sukker, vand, citronsaft og vanilie sammen i ca. 5 min.
Kom i foodprocessor og mix til en ensartet masse. Pres gennem en sigte. Kom massen i en fryseegnet form og frys til grødagtig konsistens.
Mix i foodprocessor igen og frys ned.
Kom mandler, sukker og vand i en gryde og varm det op. Rør en gang imellem. Når sukkeret er tørt og gråbrunt, røres der konstant, til sukkeret er smeltet og gyldent.
Fordel mandlerne på bagepapir med to gafler. Når de er kolde, hakkes de med en kniv.
Tag isen ud af fryseren 30 min. før servering og stil den i køleskabet.
Kugl isen op og kom den i portionsglas.
Pynt med flødeskum og mandler.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>