Kategorier

Æblemazarin

Dej:
200g smør
250g mel
75g sukker
5 spsf fløde

Fyld:
100g marcipan
75g smør
3spsf sukker
1 æg
2-3 revne æbler

Pynt:
æg til pensling
1 pose mandelspåner

Tilbehør:
Kold flødeskum

Tilberedning:
Findel smøret i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen. Rul 2/3 af dejen ud til en rund plade. Beklæd en smurt tærteform hermed. Riv marcipanen på den grove side af råkostjernet og rør det sammen med smør, sukker og æg. Fordel det på dejen. Kom de revne æbler på og drys evt. med lidt sukker. Rul resten af dejen ud og læg den over som et låg. Skær nogle ridser i dejlåget så dampen kan slippe ud under bagningen. Pensl med æg og drys mandelspånerne på. Bag mazarinen ved 200grader C i 25- 30 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.