Kategorier

Æblekage med kvark

1 kg æbler (helst spiseæbler)
150 g sukker
saft af 1 citron
100 g groft hakkede hasselnødder eller mandler
500 g kvark
4 æg
2 tsk vanillesukker
1 knivspids salt
150 g mel
1½ tsk bagepulver

Skræl æblerne, del dem, fjern blomst, stilk og kernehuset og skær æblerne i terninger. Hæld citronsaft over og bland lidt af sukkert og de fleste hakkede nødder med æblerne. Rør kvark med de 4 æggeblommer, vanillesukker og salt. Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i. Bland de fleste af æblerne i. Pisk æggehviderne meget stive, bland sukkert i og bland det i ægge-kvarkmassen. Kom dejen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Drys med de resterende æbler og nødder over dejen. Bag kagen 75-90 minutter ved 175 grader. Flødeskum kan serveres til. Læg evt. lidt folie over hvis den bliver for mørk.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>