Kategorier

Æblekage med kardemomme og rosiner

Dej:
3/4 dl mælk
75 g smør
40 g gær
1 spsk sukker
2 tsk stødt kardemomme
1 æg
175 g mel

Fyld:
50 g rosiner
150 g æbleterninger

Glasur:
30 g smør
50 g mørk farin
40 g mandelflager

Gæren smuldres i et fad, hæld mælk over, rør gæren ud. Kom smør i sammen med sukker, kardemomme og æg. Bland det hele godt rundt, og kom melet i, slå dejen sammen. Bland fyldet i. Smør en springform, og fyld dejen heri, stil kagen til hævning på et lunt sted i ca 40 min.

Glasur: Kog smørret sam-men med farin, og tilsæt mandlerne. Bred glasuren over kagen, der straks sættes i ovenen ved 200 grader på næstnederste rille og bages i ca 15-20 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>