Kategorier

Æblekage med abrikoser og kanel

12 tørrede abrikoser
1 dl hvidvin
50 g stødt melis
2 stjerneanis
saften af ½ citron
3 æg
80 g brun farin
1 tsk vanillesukker
40 g hasselnøddemel
40 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
50 g smeltet smør
1 cox orange æble i grove tern
20 g mel

De tørrede abrikoser koges op med hvidvin, melis, stjerneanis og citronsaft. Dette trækker til lagen er kold. Æg, farin og vanille piskes luftigt. Nøddemel, mel, bagepulver og kanel vendes sammen og vendes forsigtigt i æggesnapsen. Nu vendes smørret forsigtigt i. Æble, abrikoser og mel vendes i massen. MAssen hældes i smurte portionsforme, hvor der er drysset lidt hasselnøddemel i bunden. Ovenpå kommes nødder.

Bages ved 175 grader ca. 15 minutter.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>