Kategorier

Æblekage

2 æbler, fx. Belle de Boskoop (ca. 375 g)
½ tsk stødt kanel
1 spsk kartoffelmel
150 g blødt smør
250 g sukker
2 æg (str 2)
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1½ dl letmælk
sigtet florsukker til pynt
flødeskum som tilbehør

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand. Rør smør og sukker godt sammen med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt. Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med mælken. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Drys kanel over dejen i springformen. Hæld æblebådene til afdrypning i en sigte og lad dem dryppe godt af. Kom de afdryppede æblebåde i en skål og drys kartoffelmel over. Vend rundt så melet bliver godt fordelt. Læg æblebådene i et mønster oven på dejen. Sæt kagen midt i en kold ovn, indstil på 175 grader og bag i ca. 1 time og 15 min. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ca. 10 min. Dæk evt. overfladen af kagen med bagepapir de sidste 10 minutter af bagetiden. Kan fryses.

Serveres lun med flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.