Kategorier

Æbleis

Iscreme:
½ liter piskefløde
4-5 æggeblommer
75 g sukker
½ stang vanille
1 knivspids fint salt

Æblemos:
600 g æbler
100 g sukker
2 spsk vand
1 kvist rosmarin

Pisk æggeblommer og sukker halvsejt. Kog piskefløden op, med en halv flækket vanillestang og saltet. Skrab kornene ud i fløden, tag barken op. Hæld den varme vanillefløde over æggeblommerne under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm cremen langsomt op under omrøring til den tykner let.
Skær æblerne i grove stykker og kom den i en gryde under låg med vand og sukker. Kog hurtig op. Kog 10-12 minutter til æblestykkerne moser ud. Fjern låget og lad mosen køle lidt af, gerne med pulsknappen til en halvgrov mos. Bland sammen med vanillecremen. Smag til med sukker og evt. citronsaft. Køl helt af. Frys i en ismaskine. Server straks eller kom isen i fryseren og server den inden for en uge.
NB! Isen skal tages ud af fryseren og stilles i køleskabet en times tid før serveringen for at konsistens og smag bliver bedst mulig. I stedet for vanille kan bruges kanel, timian, rosmarin, kardemomme eller f.eks. stjerneanis. Bruges rødkindede æbler til æblemos kan man med fordel lade skrællen sidde på. Det giver en smuk farve. Har du ingen ismaskine kan varm æblemos og æggesnaps piskes sammen over svagt blus til blandingen legerer. Den piskes til den er kold, hvorefter piskefløden piskes til let skum og vendes i.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

1 comment to Æbleis