Kategorier

Æbleboller med sesam

30 stk.

50 g smør
1 tsk kardemomme
1 1/2 tsk kanel
50 g gær
1 æg
2 spsk sukker
4 dl vand
3 dl grahamsmel
1 æg til pensling
1 dl tykmælk
ca.1 l hvedemel
1-2 spsk sesamfrø
1 dl sukker
8 store madæbler

Smelt fedtstoffet. Smuldr gæren ned i en skål og hæld håndvarmt vand på. Rør gæren ud og tilsæt tykmælk, smeltet fedtstof, sukker, kanel, kardemomme, æg og grahamsmel. Tilsæt det meste af

hvedemelet og arbejd dejen jævn, ca 5 min. Lad den hæve ca 30 min på et lunt sted. Læg dejen på et melet bord. Arbejd den godt igennem og tilsæt evt mere mel, så den kan rulles ud. Del dejen

i 2 stykker og rul hver del ud til en tynd plade. Skyl æblerne, fjern kernehusene og del dem i 4 både. Skær dejen i firkanter, ca 10 * 10 cm , og læg en æblebåd på hver. Bland kanel og sukker

og drys det over æblebådene. Bøj dejen op om bådene så de dækkes helt. Læg bollerne på en smurt plade med lukningen nedad og lad dem hæve på et lunt sted i ca 20 min. Pensl med sammenpisket

æg og drys med sesam. Bages ved 225 grader på midterste rille i ca 12 min. Afkøles under et klæde.

Fryseegnet.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.