Kategorier

Æble-nøddekage

180 g margarine
250 g sukker
3 æg
175 g mel
2 dl kærnemælk
2 tsk vanille
1 tsk bagepulver
2 store æber
1 kop (eller mere) hakkede hasselnødder
1 håndfuld rosiner
2 tsk kanel
1 tsk nellike
lidt rasp

Margarine udrøres med sukker. Æg røres i et af gangen. Dernæst blandes vanille samt bagepulver i dejen. Mel og kærnemælk tilsættes lidt af gangen. De fleste nødder og rosiner røres i dejen. Rasp fordeles i en smurt springform. Dejen kommes i. Æblerne skrælles, skæres i ottendedele eller tolvtedele og kernehuset skæres ud. Æblestykkerne vendes i en blanding af kanel og nellike. Derefter nedsænkes stykkerne i dejen. Resten af nødderne drysses på. Kagen bages i 175° varm ovn i 65 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>