Kategorier

Æble-løgbrød

20 g gær
2½ dl lunkent vand
2 spsk olie
1 tsk salt
1 spsk honning
50 g grahamsmel
225-250 g hvedemel

1 stort hk. rødløg
2 æbler

Gæren røres ud i det lunke vand, olie, salt, honning og de to slags mel blandes i, men hold lidt mel tilbage til at ælte med. Dejen skal være blød men ikke fugtig. Dejen kan nu hæve på et køligt sted i 4-5 timer, evt. en nat. Man kan også nøjes med 30 min. hvor dejen står lunt. Æltes om. Deles og hvert stykke rulles ud til en plade.
Æblerne rives på råkostjernet, blandes med det finthk. rødløg, ristes/steges i 2 spsk olie i få min., krydres med lidt salt, afsvales.
Fordeles på dejpladerne, der rulles sammen som en roulade. Snoes et par gange og lægges på plade, hæver 30 min. lunt og tildækket.
Bager nederst i ovnen i 10 min. ved 250º, varmen dæmpes til 200º og brødet bager endnu 20 min.
Tip: Brødet kan fryses, tø op og lun ved 200º.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.