Kategorier

Æblefromage

1 lagkagebund
½ liter piskefløde
4 blade udblødt husblas
1 dl Calvados
evt. lidt florsukker og citron

Æblemos:
4 stk Cox Orange æbler
100 g stødt melis
1 stang vanille
1 dl vand

Karamelsauce:
150 g stødt melis
½ liter piskefløde

Æblefileter:
1 Cox Orange æble
1 dl vand
100 g stødt melis
saft fra 1 citron
1 stænk Calvados

Udstik lagekagebunden i runde bunde, som passer til protionsformene, resten skæres i små firkanter og stænkes ganske let med Calvados. Æblestykkerne koges med vand, sukker og vanille. Blendes, sigtes og afkøles ganske let. Fløden piskes let. Den udblødte husblas smeltes direkte i den stadigt godt lune æblemos (45 grader). Til sidst tilsættes calvadosen. Smag evt. til med lidt florsukker og citron. 1/3 af flødeskummet vendes i æblemosen. Herefter kommes æbleblandingen op i resten af den kolde flødeskum. Fromagen fyldes i portionsforme, men kun ½ op. Her i midten lægges en skefuld stænkede lagkagebunde i tern, og der fyldes nu helt op med fromage. Til sidst lægges den runde bund ovenpå. Sættes koldt til næste dag.

Karamelsauce: Sukkeret smeltes i en gryde, til det begynder at ryge ganske lidt. Gryden fjernes fra blusset. Det halve af fløden hældes på, og der røres godt. Kom det sidste fløde i og rør et par minutter. Stilles i køleskabet og sigtes inden brug.

Æblefileter: Æblet skæres i tynde fileter og lægges i en skål med kold lage over.

Servering: De nu helt kolde fromager slås ud af formen, efter de er dyppet i varmt vand. Æblebådene tørres ganske let i et rent stykke og stikkes ind i siden af fromagen. Det hele sættes i midten af et væld af Troldegrene, modelleret af chokolade.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.