Kategorier

Æbleskiver

ca 25 stk.

50 g gær
4 – 5 dl mælk
250 g mel
1 tsk sukker
1 knsp salt
4 æg, evt. et par ekstra æggehvider

Til stegning:
halvt smør, halvt ukrydret svinefedt

Tilberedningstid: Ca 1 time

Hævetid: Ca 1 time

Varm mælken op, til den er fingervarm.

Smuldr gærn i et rørefad og opløs den i lidt af mælken. Rør mel, sukker og salt i gæren. Skil æggene i blomme og hvide og rør blommerne i melet, hvorefter mælken røres i lidt efter lidt, til dejen bliver nærmest som en tyk jævning. Pisk hviderne og vend dem meget forsigtigt i dejen, som derefter stilles til hævning i ca 1 time.

Hvis de har et par æggehvider stående, skal de endelig piske dem med. De vil gøre æbleskiverne endnu lettere og luftigere. Smelt halvt smør, halvt ukryddret svinefedt i en lille kassereolle.

Varm æbleskivepanden op. Kom ca 1 tsk smelet fedtstof i hvert af hullerne på panden og fyld hullerne ca 3/4 op med dej.

Bag æbleskiverne ved jævn varme. De skal vendes flere gande under bagningen, så de får en pæn rund facon. Disse æbleskiver er så lette og luftige, at de næsten vender sig selv. Man behøver bare at hjælpe dem lidt på gled med en strikkepind.

Æbleskiverne kan fryses ned og holde sig i op til 3 måneder i fryseren. Det smarteste er at nedfryse dem i en alubradepande, som man kan sætte direkte i ovnen, når æbleskiverne skal bruges. Æbleskiverne skal være helt kolde, inden de dækkes til og fryses ned.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.